Kommentar. Det hjemmelavede måltid og den danske madkultur er i frit fald. Redningsplanen for den sårede madkultur starter i folkeskolen, men initiativerne for børnene og kvaliteten i undervisningen virker meget vilkårlig.

Almen maddannelse

I SIDSTE UGE offentliggjorde Madkulturen institutionens årlige rapport, som tager temperaturen på danskernes madvaner. En af rapportens konklusioner var, at det hjemmelavede måltid er i frit fald.

Da Madkulturen sidst målte på danskernes måltider i 2015, var 55 procent af alle aftensmåltider lavet derhjemme fra bunden, mens det i 2021 kun er 44 procent. Flere og flere danskere gør brug af convenience-produkter og andre færdigkøbte madvarer for at supplere eller helt erstatte den hjemmelavede mad, konkluderer rapporten. Der er desværre ingen grund til at tro, at tendensen skulle vende.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også