Usundt. Vi udskammer det hurtige måltid og længes tilbage til en gylden æra, hvor husmødre syslede med friske råvarer i timevis. Men madlavning har altid været en kamp om tid.

Ode til timinutterskassen

Illustrationer: Cristina Estanislao

Først skræller jeg fire gulerødder og skærer dem i stave. Så tager jeg to pakker ravioli fra Føtex, plopper dem i en gryde med kogende vand og lader dem svømme rundt i to minutter. Til sidst hælder jeg vandet fra, river lidt parmesan over de lysegule pastapuder og voila, aftensmad til tre.

Scenariet ovenfor udspiller sig ganske ofte, når jeg er alene hjemme med mine to børn, også oftere, end jeg kan lide at indrømme. Jeg ved det jo godt: Jeg burde tage mig god tid, måske slå op i Claus Meyers Almanak og finde noget, der tager udgangspunkt i sæsonens råvarer. Lade børnene være med, nyde processen.

cecr
(f. 1985) er journalist og assisterende redaktør på Ideer, Weekendavisens videnskabssektion. Journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og University of Massachusetts og BA i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet.

Andre læser også