Mirakelmad. Et lille, hidtil uudforsket korn på havplanten ålegræs har vist sig at have kolossal ernæringsværdi og et stort kulinarisk potentiale. Kan afgrøder dyrket i havvand være svaret på fremtidens fødevareudfordringer og klimaproblemer?

Havets korn

Ángel León er vant til at gå sine egne veje. Da han i 2007 åbnede restauranten Aponiente i den sydspanske by Cádiz, var målet at lave mad af alt det, som ingen andre gad bruge fra havet. De første år stod restauranten på det nærmeste tom, for hvorfor skulle man dog betale penge for at få serveret fiskeskæl, havorm, plankton eller chorizopølser lavet af fiskeaffald?

Resten er historie. Aponiente fik i 2017 sin tredje michelinstjerne, og León har vundet international hæder for sin innovative kogekunst og sin kamp for havets oversete fødevarer. Nu er han på ny kommet i rampelyset, og denne gang er hans projekt om muligt endnu mere opsigtsvækkende.

Andre læser også