Myter. Champagne giver en let og elegant rus, rødvin giver hovedpine, og naturvin kan man drikke uden at få tømmermænd. Vi har forskellige forventninger til forskellige typer af alkohol, men hvad siger videnskaben?

Den perfekte rus

Der er noget enestående festligt over at se champagnen blive hældt op i de langstilkede glas nytårsaften. De gyldne bobler, der bruser op – er det ikke også sådan, champagnerusen føles? Lys, festlig og sprudlende? Helt anderledes end rødvinens tunge beruselse eller den ustyrlige fuldskab, der følger i kølvandet på snaps eller tequila?

Alkohol er alkohol, vil skeptikeren nok indvende. Alligevel hersker der et utal af myter om, hvordan forskellige typer af alkohol påvirker os. Naturvin giver færre tømmermænd end almindelig vin, spiritus gør os skøre, øl får os til at slappe af. Rødvin giver hovedpine, mens mousserende drikke stiger os hurtigt til hovedet.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også