Satellit. Så længe Donald Trump ikke ligger i håndjern, er anklagerne mod ham vand på kampagnemøllen.

En stormombrust affære

I denne uge befandt Donald Trump sig lige dér, hvor han har det bedst: på avisernes forsider, i brydekamp med den dybe stat. Trump var ikke engang blevet sigtet af den offentlige anklager i New York, før han skrev til sine følgere, at han snart ville blive anholdt, og opfordrede dem til at gå på gaden og demonstrere.

Af alle de lovovertrædelser, som Trump er blevet anklaget for, hører leverancerne af såkaldte hush money til pornostjernen Stormy Daniels hjemme i småtingsafdelingen. Pengene skulle være afleveret via Trumps forhenværende advokat Michael Cohen, der nu er anklagerens kronvidne, da den nytiltrådte præsident angiveligt ville have Daniels til at holde tæt om deres affære.

En præsidentkandidat i håndjern er sjældent en god start på en valgkamp, men indtil videre har opmærksomheden mest været til Trumps fordel: Konservative medier som The Wall Street Journal og Fox News har kritiseret undersøgelsen, og donationerne vælter ind.

Endnu vigtigere er det, at stormvejret tvinger Trumps største udfordrer, Ron DeSantis, ud af sit guvernørskjul i Florida. DeSantis foretrækker selv at vælge sine kampe, men det levner Trump ham ikke mange muligheder for.