Serveret. Med de rette sager på lager kan man altid trylle et fuldgyldigt hjemmelavet måltid frem.

Vi har snydt lidt

Rutiner hører til de undervurderede velsignelser, faktisk har de et decideret dårligt renommé som noget kedsommeligt, eftersom evig fornyelse har det med at forekomme stærkt eftertragtelsesværdig i den moderne verden. Men rutiner er et middel til at få alt til at forløbe smurt. Som navnet siger: »små ruter«, de allerede gennemtravede og afprøvede stier gennem livet, som fører de rigtige steder hen.

Rutiner i form af rigtige måltider til faste tider er nærmest komisk vigtige for mig. Jeg vil meget nødigt stå og lave mad, når jeg allerede er svagelig af sult og i øget fare for at skære fingren af eller tabe stegepanden, så når jeg af og til alligevel er nødt til at afvige fra den daglige rytme, har jeg mine tricks. Det gælder om at have noget næsten klar, noget, som kun kræver et minimum af indsats for at producere et glimrende hjemmelavet måltid. I forvejen har jeg altid glas med kogte kikærter og bønner på køl og en masse forskellige pickles til at live simple retter op. For slet ikke at tale om, at jeg altid laver flere portioner, selv når jeg kun skal bespise mig selv. Rester er magt.

hhla
(f. 1966) er kulturjournalist og skriver især om design, æstetik og materiel kultur; har skrevet for Weekendavisen siden 2000. Oprindeligt ph.d. i Jødisk historie og kultur og har inden for dette felt skrevet bøgerne Den jødiske verden og Danske verdensreligioner: jødedom. Biografien En bid af paradis om Bjørn Wiinblad og hans plads i Efterkrigstidens design udkom i 2018.

Andre læser også