Gastrodrømme. Taiwans kulinariske hovedstad føler sig overset af Michelin. Kritikere mener, at den franske guide foretrækker det velkendte og dermed bidrager til global konformitet.

Stjernekrigen

TAINAN – Da håbet om en michelinstjerne eller to blev tændt i den sydtaiwanske by Tainan, var alle begejstrede. Endelig skulle øens kulinariske hovedstad placeres på det gastronomiske verdenskort efter at have henslæbt årtier i ufortjent global anonymitet.

Taiwanerne selv har altid vidst, at Tainans specialiteter – sprøde rejeruller kendt som xiājuǎn, eller dànzǎimiàn, nudler i hvidløgs- og svinekødssuppe, for bare at nævne et par eksempler – var i særklasse. Hvis den viden nu også bredte sig til udlandet, var der penge i sigte.

peha
(f. 1968) bringer Det Fjerne Østen nærmere som Weekendavisens Asienkorrespondent. Ph.d. i Kina-studier og cand.mag. i samfundsfag og russisk. Taler og læser kinesisk og japansk. Har som journalist i Østasien bl.a. for AFP, Bloomberg og Financial Times i de seneste 30 år rapporteret fra samtlige kinesiske provinser og alle regionens lande, inklusive Nordkorea. Forfatter til ni bøger udgivet på dansk, engelsk, kinesisk og rumænsk, herunder New York Times-bestselleren Shanghai 1937: Stalingrad on the Yangtze og senest Grønland i krig: Spillet om Arktis 1939-45.

Andre læser også