Ingrediensjagt. De fleste af verdens bedste restauranter er lige nu latinamerikanske. I Brasilien er det en succes, ingen af præsidentkandidaterne praler af. Inspirationen er dansk.

Opdagelsesrejser i smag

BRASÍLIA – Med lilla strømper i vandrestøvlerne krydser Simon Lau Cederholm en udtørret flod i ét spring. Den danske kok er på ingrediensjagt på den brasilianske savanne. Som kok er han selvlært, og han ligner også mere en opdagelsesrejsende – muskuløs og med mørke solbriller, barmavet og barnligt begejstret: »Er pequifrugterne modne? Arhh, ikke helt. Så lad os finde nogle cajuzinhoer! Eller noget helt nyt? Kom, vi krydser højmosen.«

Sådan har han sprunget omkring på savannen i 19 år – på sporet af nye smage til sin restaurant, Aquavit, i hjemmet i hovedstaden Brasília.

mbha
(f. 1986) dækker Danmark som et fremmed land. Han var Latinamerikakorrespondent 2015-2020 og har skrevet bogen »Djævlen sover aldrig: Mysteriet om Latinamerikas mange mord« samt en bog om politisk udenomssnak. På Twitter/Instagram: @m_boding.

Andre læser også