Antaget. Nu kan man få indisk mad på højeste londonniveau i København, men de må simpelthen sætte prisen op.

Man plejede at skulle til London efter udsøgt indisk mad

De asiatiske køkkener er ad åre blevet flot repræsenteret i København; der er folkelig kinesisk mad på Fu Hao eller Lee's Kitchen og ophøjet på Goldfinch eller Jatak, det koreanske spænder fra gedigne SSAM og smarte Juju til mesterlige Koan, og det japanske er eskaleret op i europæisk topklasse med Kappo Ando og Sushi Anaba. Men besynderligt nok har det indiske køkken aldrig fundet en dansk formidler i seriøs gourmetklasse.

Indtil sidste sensommer var min bedste indiske ret herhjemme en lammecurry tilberedt af mesterkokken David Selvam hos Lola på Christianshavn, og jeg drømte siden om, at han fik sin egen indiske restaurant, men Lola vil forståeligt ikke af med ham.

mail
(f. 1963) er forfatter og journalist blandt meget andet. I en årrække vært i interview- og madprogrammet 'Bearnaise er dyrenes konge' på Radio24syv, der nu sendes på mediet Euroman. Madanmelder og skribent på Weekendavisen. Instagram: www.instagram.com/martinkongstad/

Andre læser også