Flys fløde. Mange har savnet at lette mod udlandet, men ingen har formentlig savnet måltidet ombord. Den nu så udskældte flymad var engang en oplevelse på højde med destinationen.

Højt at spise

På mit kontor har jeg et menukort hængende fra Pan American Airways. Det er fra 1966 og stammer dermed fra den tid, hvor flyselskabet arbejdede sammen med Maxim’s – den berømte parisiske restaurant, som ligger mellem Concorde-pladsen og Place de la Madeleine. På kortet står der »Pan American Cuisine by Maxim’s« efterfulgt af stjernekokken Es­coffiers ord: »La bonne cuisine est la base du véritable bonheur.« God mad er basis for sand lykke.

Den sande lykke ligger ikke gemt i den plastikbakke med flymad, sådan som jeg kender den. Den eneste luksus, jeg i flysammenhænge har stiftet bekendtskab med, er den, man opnår, når man får pladsen ved nødudgangen og vinder nogle centimeter mere benplads. Selvom jeg det seneste år har savnet at rejse, så har jeg ikke savnet luftens køkken.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også