Gourmet. Weekendavisens anmelder har spist to gange på Kong Hans uden den forventede succes. Var tredje gang lykkens?
Én gang til for Kong Hans
I 1976 klædte teatergruppen Solvognen sig ud som indianere og stormede den dansk-amerikanske fest i Rebild Bakker, samme år dannedes Kommunistisk Arbejderparti (KAP), og Christiania-pladen udkom, og i en lille sidegade bag Magasin du Nord åbnede restaurant Kong Hans med udsøgt mad, kontrarevolutionær damask og priser så høje (næsten 100 kroner for en hovedret), at Ekstra Bladet havde dem på forsiden.
KAP nedlagde sig selv i 1994, Solvognen spillede sidste forestilling i 1982, mens Kong Hans blev ved at insistere på det ypperlige og har udvist usædvanlig kontinuitet ved kun at have haft fire køkkenchefer: franskmændene Michel Michaud og Daniel Letz, dernæst Thomas Rode og siden 2014 Mark Lundgaard, som har formået, hvad ingen af forgængerne lykkedes med – at få den anden stjerne hos Michelin.
Del: