Vitalt. Verden over arbejder forskere på at lave frysetørret kunstigt blod, der har længere holdbarhed end donorblod, passer til alle blodtyper og er lettere at tilberede end instantnudler.

At blande blod

Illustration: Adobe Stock

Væggene i bygning 423 på DTU i Lyngby er plastret til med løbesedler. »På DTU Sundhedsteknologi leder vi efter bloddonorer« lyder overskriften, som lokker med en gratis flaske vin til alle frivillige. Afsenderen er lektoren i lokale 010, spanske Leticia Hosta Rigau.

»Vi har en liste over folk i departementet, som vi nogle gange beder om at donere blod. Det er godt at have som sammenligningsgrundlag,« siger hun.

maje
(f. 1997) er cand.comm. i journalistik fra Roskilde Universitet, Rikkyo University i Tokyo og Kansai University i Osaka. Hun har tidligere boet i Sydkorea, hvor hun rapporterede om asiatiske forhold for BBC, Politiken, DR og TV2 og var politisk kommentator på en lokal tv-station. På Weekendavisen skriver Malene om forskning, social ulighed, køn og Asien. Hun taler japansk og koreansk.

Andre læser også