Jubilæum. Det er 25 år siden, Jamie Oliver bragede gennem tv-skærmen og ændrede vores syn på madlavning. Han er her stadig, men noget er anderledes.

Madlavningens Beatles

Det var slet ikke ham, der var nøgen, men maden. Den unge Jamie Oliver, der fik sit tv-gennembrug i 1999, talte om at klæde maden helt af – for snobberi, pynt og prætentiøse unødvendigheder. Den skulle være god, men simpel, skåret ind til det essentielle. Altså nøgen.

Men selvfølgelig blev det ham, der efter programseriens titel på BBC Two fik tilnavnet »The Naked Chef«. Herhjemme blev programmet sendt på DR2, og jeg så det på mit fjernsyn, der var så lille, at man skulle sidde virkelig tæt på for helt at fange, hvad der foregik på skærmen. Med Jamie Oliver behøvede jeg imidlertid ikke rykke tættere på for at se, at her var en mand med x-faktor.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også