I dag udkommer Weekendavisens nye digitale udgave.

Endelig en hjemmeside for avislæsere

Weekendavisens læsere sætter heldigvis stor pris på den ugentlige avis, der fredag formiddag ligger i postkassen, tænkt og skrevet i ugens løb, redigeret og udvalgt i fem sektioner, trykt på papir og sendt med bud. Det gør jeg også selv. Weekendavisen læses allerbedst på papir.

Men selv om vi her på avisen ikke ligefrem rykker som de første, er jeg med på, at det er praktisk at kunne læse sin avis på nettet. Måske har man ikke fredagens udgave ved hånden, måske har man glemt den på ferien, måske vil man gerne dele en artikel digitalt – ja, måske synes man, at det er dejligt at have hele avisen samlet i sin telefon eller på sin iPad.

Derfor præsenterer Weekendavisen i dag en ny hjemmeside for læserne. Den ligner en avis og læses som en avis. Vi har nemlig udviklet den for mennesker, der gerne vil læse uden at blive afbrudt af annoncer, breaking news-bannere og konstante henvisninger til alt muligt andet - og uden at miste overblikket. Her er opmærksomheden helt rettet mod det vigtigste: Læselyst og læseglæde.

Vi sender den digitale Weekendavisen ud til læserne på samme måde som papiravisen: Ikke klippet op i bidder eller sendt ud i små dele, men hele avisen, samlet og redigeret i én udgave fredag morgen. Og vi har gjort os umage med at holde fast i det enkle design fra avisen, så vores journalisters artikler står lige så smukt og overskueligt på skærmen, som de gør på papiret.

I denne første nye digitale Weekendavis står det hele - f.eks. min egen leder om konsekvenserne af regeringens medieudspil. Eller Hardis & Mortensen om den voldsomme kamp på venstrefløjen om fagforeningerne. Ugens mest omdiskuterede artikel bliver nok krimiforfatteren Simon Pasternaks reportage fra retssagen mod Peter Madsen. Han er vant til at beskrive ondskab som fiktion og rystes voldsomt over sin reaktion på virkelighedens ondskab.

Så kære læser: Velkommen til første udgave af weekendavisen.dk. Vi har arbejdet længe på den – og vi er slet ikke færdige. I de næste måneder kommer nye detaljer og tekniske muligheder, lydavisen integreres med hjemmesiden, og arkivet udvikles.

I de næste dage forestiller jeg mig, at De sidder i toget, i sommerhuset eller derhjemme i ro og mag og læser avisen på telefonen, på tablet eller på computeren. Og send mig ​så ​gerne ris og ros bagefter, så vi kan gøre hjemmesiden bedre.

God weekend(avis) og mange hilsner

Martin Krasnik, chefredaktør

Læs også i denne uge, når

- Suzanne Brøgger skildrer vores norske og »provinsielt indskrænkede« broderfolk i et stort rejseessay.

- Anna Ulmann fortæller om »dansktoppens Svend Brinkmann«: Marie Key

- Asle Toje besøger en af verdens farligste og fattigste gader i New Delhi, hvor ny teknologi jager de prostituerede væk.

- Morten Beiter interviewer en italiensk journalist, der stak hånden i et siciliansk hvepsebo og blev dødsdømt af mafiaen.

Side 2



Skribenternes avis

Morten Beiter

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Tine Eiby

Videnskabspodcast