Jurnalister billede

Jens Olaf Pepke Pedersen

Jens Olaf Pepke Pedersen (f. 1958) skriver om naturvidenskab, især om klima, geofysik og rummet. Han er cand.scient, ph.d. i fysik og seniorforsker på Institut for Rumforskning- og teknologi på DTU, hvor han forsker i klimaændringer og arbejder med anvendelse af satellitdata især i Arktis. Han har tidligere arbejdet på Aarhus og Københavns Universiteter, det europæiske forskningscenter CERN i Geneve samt på flere amerikanske universiteter. Han er redaktør af fysik- og astronomitidsskriftet Kvant og har modtaget Det naturvidenskabelige Fakultets formidlingspris på Københavns Universitet. I 2017 vandt han prisen for årets danske forskningsresultat efter en afstemning på videnskab.dk.
<p>»Selvom bæredygtighed og omstilling er et af de hotte forskningsemner, berører Kirchherrs artikel et generelt problem i forskningen, nemlig at der ikke findes et mål for kvaliteten, relevansen eller indholdet af ny viden i en forskningsartikel« skriver Jens Olaf Pepke i sin kommentar. Foto: Antara, Scanpix </p> Foto: Antara Foto Agency <p>»Selvom bæredygtighed og omstilling er et af de hotte forskningsemner, berører Kirchherrs artikel et generelt problem i forskningen, nemlig at der ikke findes et mål for kvaliteten, relevansen eller indholdet af ny viden i en forskningsartikel« skriver Jens Olaf Pepke i sin kommentar. Foto: Antara, Scanpix </p> Foto: Antara Foto Agency
Foto: Antara Foto Agency
Kommentar. Op imod halvdelen af de videnskabelige artikler, der publiceres om bæredygtighed og grøn omstilling, bidrager reelt ikke med ny viden. Heldigvis viser erfaringen, at videnskaben i sidste ende nok skal anerkende den gode forskning og ignorere bjerget af varm luft.

Bæredygtigt bullshit