
Arkivfoto: Petra Kleis, Scanpix Petra Kleis
Spisekort. Hvor skal man spise i København? Her er tre anbefalinger fra Weekendavisens madskribent Martin Kongstad.
Tilbage til byen
Ferien er – for manges vedkommende – ved at være forbi. Men på den københavnske restuarantscene fortsætter sommeren lidt endnu.
Læs Martin Kongstads anbefaling af tre hovedstadsrestauranter, hvor man kan genfinde feriefølelsen for en aften.
1. Sommerens restaurant ligger i en baggård på Nørrebro
Villette, Fælledvej 12, 2200 København
Kombinationen af en talentfuld kok fra New York, folkelige priser, autentiske smil i gårdhaven og fremragende vin gør Villette til en af denne sommers mest attråværdige restauranter.
»Man kan ikke bestille bord, og vi ankom derfor 18.30 i den tro, at ingen i deres kundeunderlag spiste så tidligt, og tog fejl. Det eneste ledige bord stod for sig selv ved cykelstativet. Vi lagde min jakke for at spærre og gik ind for at bestille ved disken i det højloftede baghus, for sådan gør man på Villette,« skriver Martin Kongstad.
2. Et stykke af Cannes midt i København
Babylon, Gyldenløvesgade 24, 1369 København
København er ikke længere en forvokset provinsby, men en udadvendt og livlig lille storby. Babylon manifesterer den udvikling og bryster sig af gennemtænkte kompositioner, god vin og ægte service.
»Jeg var stolt af min by, da jeg sad på deres terrasse under de spæde birkeblade, og overrasket over, at de var så konsekvent ambitiøse i køkkenet, for stedet er så populært, at de sagtens kunne have sat den på automatpilot og taget pengene,« skriver Martin Kongstad.
3. Yakitori vækker Østerbro
Kappo Andō, Øster Farimagsgade 93, 2100 København
Dedikation er en gennemgående dyd på Kappo Andō, der har sparket liv i den østlige ende af Øster Farimagsgade. Der er taget stilling til enhver råvare, saké-kortet er uendeligt og vinene minutiøst kurateret.
»De spillede svulstig 70er-pop med Kiyohiko Ozaki, den japanske Tom Jones, bag spisebaren rettedes an på antik japansk keramik, det kostbare kul på yakitori-grillen sendte lødige duftbølger, og det småforkælede selskab til venstre havde meninger om deres usvovlede chardonnay. Ønsker man at sidde traditionelt til bords, lader det sig gøre i baglokalet, men jeg vil bestemt anbefale plads i baren for den sansefuldeste oplevelse,« skriver Martin Kongstad.
Del: