Serveret. Hemmeligheden bag et succesfuldt måltid med de mindste er at forberede sig godt på den totale opløsning.

Barnemad

Da min kone og jeg fik vores første barn for fire år siden, havde jeg gigantiske ambitioner i køkkenet. Jeg forestillede mig, hvordan jeg ville stå der med et viskestykke over skulderen og røre tålmodigt rundt i gryder med boblende mos af knoldselleri, græskar, broccoli, blomkål og andre krogede grøntsager, som signalerer et overskud så urimeligt, at brillerne dugger bare ved tanken om, hvor god man er ved sine børn.

Jeg investerede i kogebøger målrettet de allermindste, satte æselører på hver eneste side, kunne allerede lugte tærterne, de langtidsbagte søde kartofler og den friskfangede torsk rullet ind i en sprød sovepose af spinat og fillodej. Jeg læste om ernæring, smage, konsistenser, om hvordan pokker man gebærder sig i et køkken uden at bruge salt. På Instagram faldt jeg over en amerikansk mor til to, som fik alt til at se ufatteligt nemt og ufatteligt tasty ud. Præcis som det snart ville se ud hjemme hos os.

Fortsæt uden at betale en krone

Få adgang til artiklen, vores nyhedsbreve og mange flere login-fordele.

Se mere
narv
(f. 1990) er assisterende redaktionschef på Weekendavisen. Han skriver om politik, samfund, sugerør og havregrød, er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet og har tidligere været redaktør på DR Detektor (2019-2021).

Andre læser også