Når nytårsboblerne om lidt skal på bordet, sværger de fleste til traditionelle varianter fra klassiske vinlande som Italien, Spanien og Frankrig. Især den franske champagne er nærmest synonym med nytårsaften. I de senere år har de etablerede distrikter imidlertid fået en ny konkurrent: Storbritannien. Her har både avlere og investorer i stigende grad fået øjnene op for især mousserende vin, der passer nærmest perfekt til de klima- og jordmæssige forhold i de sydlige dele af England og Wales. Fra 2004 til 2017 er det samlede produktionsområde til vinfremstilling vokset med 246 procent – fra 722 hektar til 2500 hektar – viser de seneste tal fra WineGB, den nationale sammenslutning for den engelske og walisiske vinindustri. På størstedelen af markerne vokser druerne Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier – trekløveret, der anvendes i Champagne-distriktet i det nordøstlige Frankrig. De britiske bobler vinder i stigende grad international anerkendelse og har ved flere lejligheder slået de franske forbilleder ved blindsmagninger og internationale vinkonkurrencer. Sidste år plantede det berømte, franske champagnehus Taittinger sine første druer i engelsk jord på marker uden for området Kent sydøst for London. De første flasker forventes klar i 2023.

En del af forklaringen på den boblende udvikling skal findes i de seneste årtiers klimaforandringer og stigende temperaturer.