Intermezzo. En række bonusepisoder af podcastserien Røverhistorier om den italienske mafia. De handler om kvindernes rolle og om sønner, der betaler prisen for deres fædres valg.

En ny ladning Røverhistorier

<p>Illustration: Mathias Hoeg</p> Foto: <p>Illustration: Mathias Hoeg</p> Foto:
Illustration: Mathias Hoeg

 

Find alle sæsoner af Røverhistorier her eller der, hvor De normalt lytter til podcast.

Bonusepisoder – overblik

Intermezzo I – Hyænerne
»Hellere være en hyæne end en panter, for hos hyænerne er det hunnerne, der bestemmer,« siger en fiktiv kvindelig mafiaboss i en film. Men de kvindelige bosser eksisterer også i virkeligheden.

Illustration: Simon Schmidt
Illustration: Simon Schmidt

Intermezzo II – Hundehvalpen
Giuseppe Di Matteo var kun 12 år, da han blev kidnappet af den sicilianske mafia for at tvinge hans far, en afhoppet mafiaboss, til at holde mund. Han endte med at blive kvalt og opløst i syre.

Intermezzo III – De 100 skridt
Giuseppe »Peppino« Impastato var en siciliansk venstrefløjsaktivist fra en mafiafamilie, som var blevet smidt ud hjemmefra. Til sidst blev mafiaen så træt af ham, at han blev myrdet.

Intermezzo IV – I faderens navn
Massimo Ciancimino var stikirenddreng for sin far, Palermos mafiaborgmester Vito Ciancimino, som tog de fleste hemmeligheder med sig i graven. Men nogle af dem gik i arv til sønnen.

Intermezzo V – Hestens død
Det er næsten umuligt at vende mafiaen ryggen, når man selv har den i blodet. Men det er lykkedes for Giuseppe Cimarosa, grandfætter til en af verdens mest eftersøgte mafiabosser.

 

Find de første to sæsoner af Røverhistorier her