Godt ord igen. Hvor starter og stopper spidsen på en kniv? En knivspids får jorden til at ryste under alle de andre ultrapræcise mål.

Knivspids

Velkommen til Godt ord igen: Stedet, hvor Weekendavisens skribenter hver uge undersøger et ord, der begejstrer dem, forbløffer dem og vækker deres nysgerrighed.

Kaster man sig ud i køkkenet, kaster man sig ud i kemien. Naturligvis er der flammerne, emulsionerne og karamelliseringerne, der virker som hevet ud af skolens naturfagslokale. Men selvom ilden kan bringe bunsenbrænderen tilbage i erindringen, og de kemiske forbindelser minder om titreringer, har det altid været navnene på de præcise mål, der mest har fået mig til at føle mig som den kittelklædte dreng, der prydede Den lille kemiker-sættene.

cwhg
(f. 2000) skriver om litteratur, filosofi og deres uadskillelighed. Redaktionsassistent på bogsektionen og filosofistuderende på Københavns Universitet

Andre læser også