Giftigt. Grundvandet er truet af pesticider, siger alle de røde partier. De sidder fast i et gammelt paradigme, advarer forskere. Sprøjtegifte er fortidens problem. Nutidens er meget værre.

Det rene vand

<p>Drikkevandet er så rent, at vi praler med, at vi stort set ikke behøver at rense det. Men det er alligevel fyldt med snavs. Planter, mikroorganismer, veje, biler, huse, selv plasticflasker og mobiltelefoner drysser kemiske stoffer ned i vores vand. Arkivfoto: Peter Hove Olesen, Scanpix</p> Foto: <p>Drikkevandet er så rent, at vi praler med, at vi stort set ikke behøver at rense det. Men det er alligevel fyldt med snavs. Planter, mikroorganismer, veje, biler, huse, selv plasticflasker og mobiltelefoner drysser kemiske stoffer ned i vores vand. Arkivfoto: Peter Hove Olesen, Scanpix</p> Foto:
Drikkevandet er så rent, at vi praler med, at vi stort set ikke behøver at rense det. Men det er alligevel fyldt med snavs. Planter, mikroorganismer, veje, biler, huse, selv plasticflasker og mobiltelefoner drysser kemiske stoffer ned i vores vand. Arkivfoto: Peter Hove Olesen, Scanpix