Foto:  Foto:
Podcast. Mafiaen er ikke Marlon Brando og missekatte som vi kender fra The Godfather-filmene. Mafiaen er meget vildere, både mere kedelig, voldsom og altopslugende. Journalist Morten Beiter har brugt det meste af sit liv på at forstå fænomenet. Røverhistorier er hans fortælling om alt det, der er mafiaen.

Røverhistorier

I den første sæson af Røverhistorier kommer vi helt tæt på, hvad det vil sige at være medlem af en mafia som Siciliens Cosa Nostra. Hvad er det for mennesker? Hvordan bliver de optaget? Hvad kræver det af dem? Hvad foretager de sig? Hvad betyder det for deres familie? Og findes der en vej ud?

Røverhistorier er en podcastserie om den italienske mafia. Skabt af Weekendavisens Morten Beiter, der i mange år har beskæftiget sig med Italien og organiseret kriminalitet på tæt hold. Han har talt med mafiaens afhoppere, dens ofre og dem, der jager den, i sin undersøgelse af, hvad mafia er for noget. Hvorfor at den er så svær at komme til livs. Og hvordan det kan gå til, at mafiaen har bredt sig så langt ud over Italiens grænser, at den truer med at æde Europa op indefra.

Følg med når journalist Morten Beiter åbner for 30 års research.

Lyt til seriens første fem kapitler her på siden eller find alle kapitler, hvor De lytter til podcast.

Claudio

Claudio var blomsterhandlerens søn. Hans far hadede mafiaen. Selv drømte han om at blive optaget i den lukkede kreds af "mænd af ære". En dag gik hans største ønske i opfyldelse.

 

Mafiaens børnehave

​Hvis man er en "god" bankrøver, har man gode forudsætninger for at blive en "god" morder Det var Claudios store chance.

 

Springet

En mafioso er aldrig bedre end sine søskende. Da Claudio bliver beordret til at slå sine søskende ihjel for at redde sin egen ære, hopper han af.

 

På den anden side

​Livet som afhopper er ikke, som Claudio forestillede sig det. En dag møder han en anden afhopper, der har det som ham. Og sammen planlægger de et nyt kup.

 

Familien

Når et mafiamedlem hopper af, har det konsekvenser for hele familien. I det sidste kapitel af denne sæson møder du Claudios søn, som har vendt sin far ryggen.

Side        Skribenternes avis

Morten Beiter

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Tine Eiby