En time med Weekendavisen. Lad være med at panikke, så økonomien kører i sænk – for dét kommer til at koste liv, mener Lone Frank.

Nu er det et psykologisk coronaudbrud!

»Det er godt nok drakoniske midler at tage i brug over for en virus, som vi godt ved, vi ikke kommer af med.« Sådan lyder det fra Lone Frank efter statsministerens udmelding om tiltag, der skal forhindre spredningen af coronavirussen. Vi må ikke længere give hånd eller kramme – og både fodboldkampe og Melodi Grand Prix bliver uden tilskuere. »Virussen er her, og vi kommer nok ikke af med den,« siger Lone Frank i dagens program. »Det er fornuftigt at forsøge at inddæmme smitten, men det er altså ikke en ny pest: Den økonomiske skadevirkning og de lidelser, det vil medføre, er langt mere alvorlige end smitten og de dødsfald, det vil medføre.«

Velkommen til En time med Weekendavisen – lyt med i Lydavisen eller klik på afspilleren lige over artiklen.

Filminstruktøren Ole Christian Madsen er også i studiet: Onsdag viste han sin spillefilm om terrorangrebet på Krudttønden for mange af dem, der var til stede den forfærdelige dag i februar 2015. Jeg spørger ham, hvorfor han har valgt at filmatisere en så dramatisk og traumatisk begivenhed, og hvordan, han mener, terrorangrebet har påvirket os.

Så varmer vi op til kvindernes internationale kampdag søndag. Weekendavisens kulturredaktør Synne Rifbjerg er feminist, men hun er imod kønskvoter i kunsten. Hun forklarer hvorfor i dagens program.

I samme ombæring kommer musik-kollektivet Hun Solo på besøg for at diskutere, hvorfor kvindelige musikere har så svært ved at komme på scenen for eksempel ved de store festivaler. Måske er det, fordi kvinder er dårligere til at bruge hinanden i netværk?

Tusindvis af flygtninge og migranter står igen ved EUs grænser, efter Tyrkiets præsident Erdogan åbnede sluserne. Og straks forstærkede EU porten til det forjættede land. Men er det en bæredygtig strategi bare at bevogte grænsen med tåregas og gummikugler, eller burde vi i stedet reformere flygtningekonventionen, så den faktisk gør gavn? Det gør migrationsekspert Anders Lisborg os klogere på.

Weekendavisen høres bedst i app
Vi har forbedret lydoplevelsen i vores app – hent den til Apple iOS eller Android.

Hør tidligere udgaver af En time med Weekendavisen her.

Udsendelsen er tilrettelagt og produceret af Birgit Nissen Pedersen og Simon Ejbye Schmidt.