YAHYA HASSAN 2. Fredag 8. november udkommer en ny digtsamling af Yahya Hassan, hans første udgivelse siden debuten i 2013.

Yahya Hassan udgiver ny digtsamling

Yahya Hassan udgiver ny digtsamling Af Martin Krasnik

»De troede ikke, jeg kunne skrive mere, hvis jeg ikke gik rundt i jakkesæt, men jeg skriver stadig digte,« siger Yahya Hassan i et interview med Weekendavisen. Her forklarer han, at digtene »fortsætter, hvor de andre slap«. De handler om vold, overfald, om at sidde i fængsel, om stoffer og om psykisk sygdom.

»Jeg skriver om mit liv og mig selv, og det er elendighed og sorg, der er katalysatoren, 90 procent af min motor kører på pis, lort og gylle. Ufortyndet pis og lort,« siger Yahya Hassan til Martin Krasnik gennem flere telefonsamtaler over patienttelefonen på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby, hvor han er indlagt.

»Jeg skulle ikke tilbage til det der Hassan-show,« siger han, »jeg er pisseligeglad med jer allesammen.«

Digtsamlingen udkommer fredag 8. november i 25.000 eksemplarer på Gyldendal. Forlaget har holdt udgivelsen hemmelig helt frem til udgivelsen.

»Jeg er en af de største digtere, der findes, men perkeren her har fået nok,« siger Yahya Hassan, der fortsat er indlagt.

Læs hele interviewet med Yahya Hassan her: »Jeg blev træt af at være præmieperkeren«

Læs også Lars Bukdahls anmeldelse af YAHYA HASSAN 2: »Jeg danser ballet med min ballast«

Læs også Klaus Wivels leder: »Yahya Hassan«

Hør også Yahya Hassan i En time med Weekendavisen: »25 minutter i patienttelefon Y«

Side 1Skribenternes avis

Leny Malacinski

Arne Hardis

Marta Sørensen