Podcast. Den skyldigste fornøjelse, for både anmeldere og læsere, er den onde anmeldelse. I Bukdahls Klubhus diskuteres ondskabens skønne teknik og rådne etik.

Bukdahls Klubhus: Når øksen skal svinges

Den onde anmeldelse er en af de få offentlige, ikke-kriminaliserede fænomener i vores civiliserede samfund, hvor ondskab er den primære energi og drivkraft og skadefryd den intenderede reaktion. En god, dårlig anmeldelse er altid skrevet med en smittende glæde over grusomhedens blodighed og akkuratesse.

I den første møderække i den nye podcast-føljeton Bukdahls Klubhus inviterer Weekendavisens mangeårige, både søde og onde anmelder Lars Bukdahl anmelderkolleger, der har udmærket sig ved huggeblokken, til at diskutere ondskabens kunst og kvababbelser: Hvordan er man ordentlig ond, og hvornår, hvis nogensinde, er det i orden at være det?

De kvalificeret blodtørstige medlemmer af Bøddelklubben tæller boganmelderne Johanne Thorup Dalgaard, Nils Gunder Hansen, René Jean Jensen og Kamilla Löfström, kunstanmelderen Mikael Jeppesen, filmanmelderen Eini Carina, musikanmelderen Klaus Lynggaard og altmulig-anmelderen Lone Nikolajsen.

Blandt emnerne er Kaptajn Haddock-isme, citat-harakiri og bagmandspoliti. I hver udsendelse diskuterer medlemmerne ud fra konkrete, bloddryppende onde anmeldelser, både klassikere af mestre ud i bøddelkunsten som Kai Friis Møller og Erik Skyum-Nielsen og bødlernes egne eksemplarisk onde anmeldelser.

Efter møderne i Bøddelklubben vil det forhåbentligt stå klart, hvorfor vi ikke kan lade være med at læse og umådeholdent more os over onde anmeldelser, selvom vi udmærket ved, at de er og bliver uendeligt dårlig karma.

Hør podcasten »Bukdahls Klubhus« her på weekendavisen.dk/podcast – eller hvor De ellers lytter til podcast.

 

Læs også Lars Bukdahls essay om at anmelde: »Ondt blæk«