Bouquetforskydning. Globale temperaturstigninger ændrer den ellers distinkte og særegne smag af vinene fra nogle af de klassiske franske områder. Vinkulturen er i forandring.

Smagen af klimaforandringer

Det er ingen nyhed, at vinens verdenskort ændrer sig markant i disse år. Dansk vin vinder internationale priser, og England er fuldt ud anerkendt som vindyrkende nation. Men det var, da jeg for godt et år siden fik serveret en svensk rødvin på merlotdruen, som især kendes fra Bordeaux, at det for alvor gik op for mig, at klimaforandringerne virkelig vender op og ned på vinverdenen.

Det kan selvfølgelig føles som et eventyr for dem, der er pionerer på marker i nyopdaget vinland. Men for dem, der har dyrket særlige druer, specifikke for et område, og lavet vin efter metoder, der har været brugt i generationer, er sagen en anden.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.