Lyseslukker. Hotel d'Angleterre anviste en vej ud af konformiteten i Martin Kongstads barndom, og det blev først jul, når de tændte lysene. Spørgsmålet er, om hotellets stjernerestaurant Marchal formår at illuminere de ophøjede minder.

Kan d'Angleterres stjernerestaurant bære minderne videre?

På cyklen til d’Angleterre gik det op for mig, at hotellet altid har været en del af mit liv.

Der var ikke meget schwung over København, da jeg cyklede rundt som knægt; Nørrebro var nedbøjede mænd med leverståhej i madkasserne, Vesterbro var bakkenbarter, kanyler og kvinder i rendestenen og mine fodboldhold i B93 et kludetæppe af havnearbejdersønner, grønthandlerjargon og violinspillende dengser.

mail
(f. 1963) er forfatter og journalist blandt meget andet. I en årrække vært i interview- og madprogrammet 'Bearnaise er dyrenes konge' på Radio24syv, der nu sendes på mediet Euroman. Madanmelder og skribent på Weekendavisen. Instagram: www.instagram.com/martinkongstad/