Avistid. Om AstraZeneca-vaccinens dårlige rygte. Om landsholdets deltagelse i VM i Qatar. Om Ekstra Bladets sexannoncer. Og om skilsmisser.

En vaccine og dens dårlige rygte

AstraZeneca-vaccinen er billig, effektiv og let at håndtere. Alligevel er den kommet i bad standing i Danmark og en række andre lande. Det skyldes, at den kan forårsage blodpropper. Men fra Det Europæiske Lægemiddelagentur lyder det, at vaccinen er fuldt forsvarlig at bruge. Og vaccinens dårlige ry begyndte allerede inden problemerne med bivirkninger. Hvordan er det gået så galt? Det forklarer Flemming Konradsen, professor i global sundhed ved Københavns Universitet.

Er det moralsk forsvarligt at deltage i VM i Qatar, når forberedelserne til turneringen har kostet næsten 7.000 migrantarbejdere livet? Joakim Jakobsen og Asker Hedegaard Boye toner rent flag i ugens avis og kalder dette for fodboldverdenens MeToo-øjeblik. Joakim Jakobsen forklarer, hvorfor Danmark skal boykotte VM, koste hvad det vil.

Ekstra Bladets sexannoncer har alle dage skabt debat, og nu gør de det igen. For måske er det ikke en ensidig jubelhistorie, at bladet nu dropper annoncerne. Det mener Sine Plambech fra DIIS i hvert fald ikke.

Slutteligt skal vi tale om skilsmisser. Hvorfor opfattes ægteskabelige brud stadig som katastrofale? Historiker Karen Vallgårda har forsket i skilsmisser og kommer i studiet.

Programmet er produceret og tilrettelagt af Karen Sigrid Jacobsen og Cecilie Blomquist.

SideVidenskabspodcast
Skribenternes avis

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Tine Eiby

Morten Beiter