Podcast. Theresa Salomonsen vokser op i Pinsekirkens favn, og Gud er hendes tredje forælder. Men psykisk sårbarhed, gryende skrift og tvivlen tvinger hende væk fra troen og ind i det ukendte, fortæller hun Knud Brix i Poesibogen, der i denne uge handler om skam, skrift og underkastelse.

Theresa Salomonsen – Hans krop er mit alter

Gud taler til digteren Theresa Salomonsen, da hun er otte år gammel. Gå hen til manden foran dig og fortæl ham, at han skal bede intensivt for sin bror, som er alvorligt syg, befaler Gud.

Manden bryder sammen i gråd, hans bror er netop blevet erklæret alvorligt syg, viser det sig. Men var det så Gud? Eller skyldes stemmen i Salomonsens hoved hendes gryende skizofreni?

Efter en opvækst med tungetale i Pinsekirken forsager Theresa Salomonsen sin Gud og sætter stoffer, sadomasochisme og underkastelse i hans sted og kondenserer det i den egensindige debut »Kast himlen i havet«.

I denne uges udgave af Poesibogen fortæller Salomonsen om poesiens helende kraft, erstatningerne for troen og ønsket om at finde tilbage til ekstasen.

Lyt til udsendelsen her:

 

Følg Poesibogen på weekendavisen.dk/podcast – de første episoder er gratis.