Underjordisk. Den danske muld gemmer på mere sort guld, end vi lige går og tror. Deres udsendte er grebet af:
Trøffelfeber
Der kom den her mand ind ad døren og sagde, han havde danske trøfler. Jeg troede, han var vanvittig.« Sådan fortæller Michelin-kokken Wassim Hallal om sit første møde med Rune Richtendorff, som en dag dukkede op på restaurant Frederikshøj i Aarhus og spurgte, om Hallal havde brug for en trøffelleverandør. Hallal troede simpelthen ikke på, at der fandtes danske trøfler. Men da trøffelsamleren så kom med sine aromatiske svampe, som hans hund havde gravet op i skovene lige uden for restauranten, kapitulerede køkkenchefen og bestilte alle de lokale trøfler, han kunne få.
Det er ikke svært at sætte sig ind i Wassim Hallals spontane reaktion, for trøfler er jo noget, vi traditionelt har fået fra Frankrig og Italien. Men noget tyder på, vi godt kan begynde at vænne os til tanken om lokale trøfler også. Der går i hvert fald kun en halv time, fra jeg møder Rune Richtendorff og hans trøffelhund på en p-plads ved Aarhusbugten, til vi finder den første trøffel i Marselisborgskovene.
Del:
