Podcast. »Hver gang, man skriver en kommentar på de sociale medier, falder ens selvværd en smule,« siger skribent, filosof og klassisk musik-ekspert Søren Schauser.

Den musikalske enspænder

Skribenten Søren Schauser kunne læse, da han var tre, og som voksen blev han selv forfatter – plus filosof, violinist og ekspert i klassisk musik.

Musikken søgte han tilflugt i på sit barneværelse for at glemme sorgerne med druk og vold, der udspillede sig inde i stuen hos hans mor og den nye far, som havde adopteret ham. Sin egen, biologiske far blev han tvunget til at kontakte, da han var syv, for at sige, at han ikke længere kunne være hans søn. Det er det værste, han har oplevet.

Til gengæld priser han sig lykkelig for den verden, musikken og litteraturen åbnede for ham, og det mod, han fik, til at være en enspænder, der siger tingene uden hensyntagen til folks følelser. For følelser fylder for meget nu om dage, og han tør godt sige både, at racer ikke findes, og hvis en sort siger, at han er »proud to be black«, er han i virkeligheden selv racist. Og at hver gang, man skriver en kommentar på de sociale medier, falder ens selvværd en smule.

Vin: 2009 Grattamacco, Bolgheri Superiore.

Lyt til podcasten her:

 

Følg Flaskens ånd på weekendavisen.dk/podcast – de første episoder er gratis.

Side 22Videnskabspodcast
Skribenternes avis

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Tine Eiby

Morten Beiter