En time med Weekendavisen. Hanne-Vibeke Holst tager Klaus Rothstein i skole om mænds blinde vinkler: Gå hjem og puds dine køns-briller.

»Du har stadig ikke helt lært det, Klaus«

»Du har stadig ikke helt lært det, Klaus« Af Martin Krasnik

Hanne-Vibeke Holst var ikke fornøjet over Klaus Rothsteins meget omtalte note om Malou Aamund i Weekendavisen i sidste uge. Faktisk overhovedet ikke. For selv om intentionen ikke var chauvinistisk, så var teksten det alligevel. Det siger hun i vores lydmagasin, hvor hun møder Klaus Rothstein til debat. Hendes pointe er, at selv mænd, der opfatter sig som meget progressive, ikke altid forstår deres egen kønsblindhed.

Velkommen til En time med Weekendavisen – lyt med i Lydavisen eller klik på afspilleren lige over artiklen.

Vi bliver ved emnet: Den britiske skribent Zoe Williams gør i avisen status over #Metoo-årtiet og »den totale krig« mellem kønnene, som hun kalder det. Jeg spørger kulturredaktør Synne Rifbjerg, hvad krigen egentlig handler om.

Det skal også handle om en anden krig: USA likviderer først IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi, og så bomber de Irans næstøverste leder, generalmajor Qassem Soleimani. Klaus Wivel har skrevet leder om konflikten og svarer på, om drabet på Soleimani var berettiget. USA-korrespondent Niklas Hessel analyserer præsident Trumps motiver og muligheder.

Pernille Stensgaard bekymrer sig om klimaet. Hun har tidligere forsøgt at leve uden plastic, og nu går hun skridtet videre: I hele 2020 vil hun leve bæredygtigt, og det indebærer helt at undlade at købe alle de små og store ting og sager, som vi dagligt belaster miljøet med. Køb-ingenting-året er skudt i gang!

Hør tidligere udgaver af En time med Weekendavisen her.

Udsendelsen er tilrettelagt og produceret af Birgit Nissen Pedersen.

Side 2