Podcast – ekstra. Lone Franks 24 spørgsmål til professoren tager coronaepidemien under behandling i specialprogrammer fire gange om ugen. Første gang med Else Smith om smitteveje og de meget drastiske politiske tiltag.

»Det er ikke menneskehedens udryddelse«

TIRSDAG 17. MARTS: I lyset af coronapandemien udkommer en række specialudsendelser af podcasten 24 spørgsmål til professoren: Lone Frank taler med videnskabsfolk for at belyse pandemien og dens konsekvenser fra alle vinkler – medicinsk, økonomisk, psykologisk, sociologisk og kulturelt.

Else Smith er tidligere direktør for Sundhedsstyrelsen og infektionsmediciner, og hun advarer imod at køre krisen for højt op. Ingen kan naturligvis forudsige, hvordan COVID-19 vil forløbe de næste 24 måneder. Når offentlige institutioner lukker ned, og man lukker grænsen, så kommunikerer vi ifølge Else Smith, at det her er en helt speciel situation, og at det er rigtigt farligt for os alle sammen. Og det er det ikke. Det er ikke menneskehedens udryddelse, vi står foran.

»Men man tager nogle meget drastiske tiltag i forhold til en infektion, som – så vidt vi kender til den – for langt de fleste er fredelig. For de få bliver den til alvorlig sygdom, og der vil også være nogen, der vil dø af den. Det er vi også bekendt med i andre sammenhænge,« siger Else Smith.

 

Følg 24 spørgsmål til professoren her på weekendavisen.dk/podcast, på Podimo, eller hvor De ellers lytter til podcast.
Det er gratis at lytte med – 24 spørgsmål til professoren er støttet af Carlsbergfondet.

Weekendavisen høres bedst i app
Vi har forbedret lydoplevelsen i vores app – hent den til Apple iOS eller Android.

Udsendelsen er tilrettelagt af Lone Frank, Birgit Nissen Pedersen og Anders Degn