Hvor er mit liv blevet bedre, efter jeg opdagede svinefedtets velsignelser. Det er, som om brikkerne faldt på plads, og alle mulige simple ting i køkkenet nu fungerer bedre og mere delikat end nogensinde før.

Lad mig spole lidt tilbage og starte med et spørgsmål: Hvilket fedtstof bør man bruge til stegning og friture? Den kvikke læser har nok gættet sig til, hvad mit svar er, og gennem det meste af menneskets gastronomiske historie har det svar været det samme som mit. Animalsk fedt var engang det almindelige at bruge i de fleste køkkener, mens vegetabilsk fedt var undtagelsen. Men de sidste årtier er der sket en dras­tisk ændring, hvor vegetabilsk olie har indtaget territorier, der plejede at være under animalsk dominans. Lad mig stille et andet spørgsmål: Hvor får man verdens bedste pomfritter? Det er naturligvis en smagssag, men den generelle konsensus er, at Belgien har de bedste pomfritter. Hvorfor? Svaret er næsten det samme. Belgien er det eneste land i Vesten, der ikke hoppede med på kolesterol-panikken i 1980erne, der bandlyste animalsk fedt. I Belgien har man stædigt holdt fast i at dybstege sine pomfritter i oksefedt. Hvad de færreste er klar over, er, at der er præcis samme gode effekt ved svinefedt. Det koster blot en brøkdel af, hvad man skal slippe for andefedt, og kan i øvrigt fås i de fleste større supermarkeder. Efter jeg opdagede svinefedtets mange egenskaber, har jeg altid en gryde stående fyldt med det i mit køkken, klar til at lave pomfritter, hjemmelavede chips, og hvad man ellers kan smide i ønskebrønden af herlige sager. Jeg steger altså i en gryde og har et virkelig godt termometer, jeg anvender til at tjekke temperaturen.