En time med Weekendavisen. Det er en historisk fejl at slække på krav og forventninger til børn og unge. Socialdemokratiet må ikke lade venstrefløjens offergørelse diktere regeringens uddannelsespolitik, mener partiets ungdomsformand.

DSU-formand: Vildspor at Socialdemokratiet gør unge til ofre

DSU-formand: Vildspor at Socialdemokratiet gør unge til ofre Af Martin Krasnik

I weekenden vil Socialdemokratiet på kongressen hylde Mette Frederiksen for den første tid i regering. Men formanden for Socialdemokratisk Ungdom stiller sig op med en hård kritik: Partiet vil lade karakterer fylde mindre og gøre op med »præstationskulturen«, men det er forræderi mod partiets egen arv, siger han: »Det har aldrig været Socialdemokratiets mål at gøre mennesker til ofre. Tværtimod er vores partis historiske mission at bygge mennesker op til at kunne ranke ryggen og blive selvberoende individer.« DSU-formand Frederik Vad Nielsen er gæst i programmet i dag.

Velkommen til »En time med Weekendavisen«: Lyt med i Lydavisen eller klik på afspilleren over artiklen.

Apropopos taler. Hvorfor vil en mand, der har skrevet dystopiske fremtidshistorier om borgerkrig og teknologiske sammenbrud pludselig skrive optimistiske og opbyggelige politiske taler? Det spørger jeg Kaspar Colling Nielsen om – han skal nemlig være klimaminister Dan Jørgensens nye taleskriver.

Søren Pind og hans nye bog har været hér, dér og alle vegne i ugens løb. Men er det så en god bog? Pind er hård ved andre, men hvad med ham selv? Arne Hardis anmelder »Frie ord«.

I programmet har vi også en virkelig god nyhed: Volden i Danmark er faldet drastisk. Det tyder på en markant kulturændring. Gunver Lystbæk kommer og forklarer.

Til sidst i udsendelsen skal vi høre om en af de helt store figurer i teaterhistorien: Nora fra »Et Dukkehjem«, der skabte skandale ved at gå fra både mand og børn. Merete Pryds Helle har digtet videre på Noras historie – hør hvordan.

Hør tidligere udgaver af En time med Weekendavisen her.

Udsendelsen er tilrettelagt og produceret af Birgit Nissen Pedersen.

Side 2