Ingen udlænding, som besøger Danmark, kan undgå at lægge mærke til, hvor højt danskere går op i såkaldt økologisk og biodynamisk mad og landbrug. Griseører skal graves ned i det nordvestlige hjørne af marken, når månen er fuld, og havren skal gødes med jomfruelig kvindeurin ved solopgang den tolvte dag. Okay, nu overdriver jeg lidt. Men danskere er for en norsk betragtning stærkt optaget af dyr, planter og jordbeskyttelse. Allerede i 1896 blev Dansk Vegetarforening stiftet og begyndte senere at udgive medlemsbladet Solblink (nej, ikke »solkors«, red. anm.) – Tidsskrift for Naturlig Livsførelse. Denne forening har været særlig ivrig i kampen mod vaccination.

Kampen får større og større succes. Danskere bliver i stigende grad modstandere af alt, hvad der er knyttet til moderne husdyrproduktion, og ethvert barn med respekt for sig selv har flere madintolerancer, end man kan tælle på to hænder.