MAD
Venetianske delikatesser
Man kan spise forbandet dårligt i Venedig, vogt dig, turist, der som duerne fylder la Serenissimas torve og pladser. Find frem til et vaskeægte trattoria, hvor kulturelle indtryk afrundes af støvlelandets uovertrufne kulinariske civilisation. Vist kan man plumse ned på en caféstol på en hvilken som helst kirkeplads i Venedig og føle sig hensat til byzantinske tider under indtagelsen af en passabel pizza capricciosa med oliven, kapers, skinke, svampe, artiskok og tomat. Men mange af disse oplagte turistfælder er nutildags overtaget af ikke-italienere, eftersom venetianerne i stor stil er flygtet fra overfloden af duer, turister og stigende højvande, der stadig oftere gør det umuligt for vandtaxa og transportbåde at komme ind i kanalerne under broernes lave buer.
I Venedig må man traske, op og ned ad broer, ind og ud af kirker, palæer, museer, Biennale. Stå bomstille og se sig omkring, der er usandsynlige vistaer alle vegne, pilskæve kirketårne, stenløve- og englerelieffer på afskallede husmure, krucifikser og bimlende klokker, barok og Palladio, indtil benene ikke længere kan holde én oprejst. Men gå alligevel videre med øjnene på stilke, find et enkelt kvalitetsspisested, hvor menuen kun står skrevet på italiensk og er uden forlorne glitterbilleder af tilbudsretterne.
Del: