Mavefornemmelser. Intuitiv spisning varsler et opgør med kalorieregnskaber og restriktioner på kosten som vejen til en slank krop. Men kan vores forhold til mad nogensinde blive naturligt?
Autentisk sult
Vejen til en sund krop er ikke belagt med strikse kalorieregnskaber, forsagelse, nulsukkerpolitik, vægte og målebægre. I stedet bør man lade sig styre af sin intuition og spise, når man føler trang til det. Sådan lyder udgangspunktet for den såkaldt intuitive spisning, der har vundet indpas blandt ernæringsterapeuter, kosteksperter, sundhedsdebattører og i en række mere eller mindre populærvidenskabelige udgivelser i de senere år.
Begrebet blev introduceret af den californiske diætist Evelyn Tribole i bogen Intuitive Eating i 1995 som et opgør med diætisters ofte ensidige fokus på kalorier og kropsvægt, og i dag har tilgangen fået lidt af en opblomstring – på sin hjemmeside præsenterer Tribole sig i dag som »The Original Intuitive Eating Pro«. I dag har den intuitive spisning hastigt bevæget sig ud over USAs grænser og har også gjort sit indtog i Danmark, hvor ernæringseksperter og sundhedsdebattører såsom Per Brændgaard, Marie Steenberger, Anne Skjærbæk og Morten Elsøe i dag tilbyder undervisning i intuitiv spisning gennem kurser, blogindlæg og bogudgivelser.
Del: