Satellit. I Kenya lover en kontroversiel præsidentkandidat at skabe et økonomisk eventyr på cannabis og hyænetestikler.

Cannabis-kandidaten

Den 9. august vælger Kenya en ny præsident, og særligt en af kandidaterne til posten skiller sig ud. 63-årige George Wajackoyah er blevet en politisk sensation blandt unge i det østafrikanske land på grund af sine uortodokse valgløfter. Han vil legalisere cannabis og gøre Kenya til en førende eksportør af det grønne guld. Derudover går han til valg på at begynde eksport af slangegift og hyænetestikler til Kinas medicinalindustri.

Wajackoyahs uformelle stil – han holder politiske møder iført joggingtøj, dansende til reggaemusik – tiltaler mange unge kenyanere, der slås med arbejdsløshed og er trætte af den gamle politiske elite. Wajackoyah har sagt, at han vil genindføre dødsstraf, så korrupte politikere får den ultimative straf.

Han er selv vokset op på gaden i hovedstaden Nairobi, indtil han blev reddet af Hare Krishna-munke og flyttede ind i deres tempel. Senere blev han efterretningsagent, faldt ud med det daværende regime og flygtede til Storbritannien. Der læste han på universitetet, mens han arbejdede som graver og ligvasker.

Wajackoyah påstår at have 17 universitetsgrader og kalder sig professor. Dog vokser hans cannabisplanter ikke ind i himlen. Han ligger nummer tre i præsidentræset og spås omkring syv procent af stemmerne.