Interview. Den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er nu officielt tiltalt for at have røbet statshemmeligheder. Det skal blandt andet være sket i et interview med Weekendavisen i september 2020.

»Det er i princippet det, vi taler om«

 

Claus Hjort Frederiksen, der var forsvarsminister fra 2016-2019, bekræfter, at han skal for retten for at have overtrådt straffelovens paragraf 109.

Det skal blandt andet være sket i et interview med Weekendavisen i efteråret 2020, hvor den tidligere forsvarsminister var på besøg hos Martin Krasnik i podcasten Avistid, i et program, der handlede om forsvarsminister Trine Bramsens (S) håndtering af sagen om hjemsendelser i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og om lækagen af den hemmelige aftale om overvågning mellem USA og Danmark. En sag, der blandt andet har ført til fængslingen af tidligere spionchef Lars Findsen.

»Jeg kan ikke gå ind og bekræfte de der ting, men det er jo i princippet det, vi taler om,« udtaler Claus Hjort Frederiksen i programmet. Det er de udtalelser, der nu har været medvirkende årsag til sigtelsen af den forhenværende minister.

Hør hele interviewet med Claus Hjort Frederiksen her.