Avistid. Ugens udsendelse: I et år har professor Jens Lundgren været i konstant coronaalarmberedskab som en af landets førende og mest eksponerede eksperter. »Det har været det mest forfærdelige år for mig,« fortæller han i ugens podcast.

»Det mest forfærdelige år«

Siden coronaens udbrud har Jens Lundgren stået helt i front af både håndteringen af krisen og alle mediers dækning af samme. Hvordan klarer man sig igennem et af de længste år med så massivt et ansvar? Vi taler med professoren i infektionssygdomme.

Er hormoner kvindens ven eller fjende? Menopause eller overgangsalder plager mange kvinder med søvnløshed, hedeture, mistet sexlyst, koncentrationsbesvær og hukommelsessvigt. Og i næsten 20 år har hormonbehandling været set som skurken, men i virkeligheden kan det vise sig at være vejen til en bedre overgangsalder for mange kvinder. Lone Frank fortæller.

Sophie Højvang Woode føler sig svigtet af sin kommune, efter hun blev anbragt som 13-årig og flyttet langt væk fra sit nærmiljø. I dag har hun uddannet sig til socialrådgiver. Jeg taler med hende og Frank Ebsen, der har forsket i børns vilkår, om anbringelsessystemet og anbringelsen som løsning.

Avistid er produceret og tilrettelagt af Birgit Nissen Pedersen og Anna Norup Lindblad.

SideSkribenternes avis

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Tine Eiby

Morten Beiter