Avistid. Adrian Hughes fortæller om sin vej ud af skabet i 80'erne, om en mor, der tilbød ham en prostitueret, og folk, der vil kaldes »de« i stedet for han eller hun.

Adrian Hughes vil ikke sige »de«

Adrian Hughes ved godt, at han måske bliver upopulær, fordi han nu lægger sig ud med dele af LGBT+.

Men han kan ikke lade være.

»Hvis der overhovedet er nogle transseksuelle, som hører den her podcast, så vil jeg nok blive udråbt som transfob,« konkluderer han selv i ugens udgave af podcasten Avistid.

Chefredaktør Martin Krasnik har inviteret den kendte kulturjournalist i studiet i andledning af World Pride, som i disse dage afholdes i København. Adrian Hughes går – som sædvanlig – med i paraden. Men det er ikke uden forbehold,og det handler blandt andet om sproget og de personlige pronominer. Om folk, som hverken vil omtales 'han' eller 'hun', men i stedet insisterer på flertalsformen 'de'.

»Jeg må bare sige, at jeg har meget svært ved og får meget svært ved at kunne omtale en enkelt person i flertal,« siger han i interviewet, hvor han også fortæller om sin vej ud af skabet i 80'erne. Blandt andet hjulpet på vej af sin mor, som foreslog ham at få det med seksualiteten afgjort én gang for alle.

»Hvis du kan få den op at stå med en prostitueret, så ved du i hvert fald, at du ikke er homoseksuel,« foreslog hun ham.

Hør hele interviewet her, eller hvor De normalt lytter til podcast.

Avistid er tilrettelagt og produceret af Birgit Nissen Pedersen og Marie Louise Vesthardt.