Den ottearmede blæksprutte er et af klodens mest forunderlige væsener. Med sin usandsynlige fysik og gådefulde adfærd ligner den noget fra en anden galakse, og den har gennem århundreder været genstand for et hav af myter og fantastiske fortællinger. Snart skal den måske forberede sig på et liv i fangenskab på undersøiske blækspruttefarme. Den ottearmede blæksprutte er nemlig også en eftertragtet delikatesse, og de seneste år er efterspørgslen på dens kød blevet så stor, at udbuddet af vilde eksemplarer ikke længere kan følge med.

Fra Japan over Spanien til Chile og Mexico arbejder forskerne på højtryk for at muliggøre industrielt opdræt af de ottearmede sprutter, og efter mere end 50 år med forgæves forsøg ser gennembruddet ud til at være nær. For nylig annoncerede det japanske fødevareselskab Nissui, at de er klar til at sende opdrættet blæksprutte af arten octopus sinensis på markedet i 2020, og i den nordspanske by Vigo arbejder to forskningscentre, i samarbejde med forskellige fødevaregiganter, på at få den endnu mere eftertragtede octopus vulgaris til at formere sig i havburene.