Rettelse. Artiklen »Gruppesex i presseklubben« fra 1. februar 2019 er blevet fjernet fra netavisen.

Gruppesex i presse­klubben

I sidste uges artikel »Gruppesex i presseklubben« forekom flere udokumenterede påstande. Artiklen tog udgangspunkt i sagen om det norske Arbeiderpartis tidligere næstformand Trond Giske, der har måttet træde tilbage, efter at fem kvinder har anklaget ham for grænseoverskridende seksuel opførsel. Her fremgår det, at partiets næstformand Hadia Tajik »opfordrede andre kvinder til at anmelde Giskes eventuelle overgreb«. Det er der ikke dokumentation for.

I samme artikel antydes det, at Tajik var kilde til Dagens Næringslivs artikler om sagen. Det antydes også, at hun skulle have haft et kærlighedsforhold til avisens journalist Kristian Skard, der skrev om Giske-sagen, og at forholdet var indledt, allerede mens den sag stod på - og ikke først efter at den var afsluttet. Det er der ingen dokumentation for at hævde.

Derudover fremgår det også, at Dagens Næringslivs journalist Kristian Skard i den første artikel, han skrev om Giske-sagen, »lagde ud med at påstå, at Giske havde ry for at prøve lykken med unge kvinder. Hans eneste dokumentation var en ung, anonym kvinde, der havde vist ham en sms, hvori Giske forhørte sig om en efterfest«. Heller ikke de ord er der dokumentation for.

Artiklen lever af disse grunde ikke op til Weekendavisens principper om journalistisk redelighed. Weekendavisen beklager.

Side 5Videnskabspodcast
Skribenternes avis

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Tine Eiby

Morten Beiter