Madhistorisk. En hjemmelavet grøntsagsfrikadelle er på vej hos en af hovedstadens fineste slagtere. Familien Lund følger på tredje generation folket. Nu også i dets kødmodstand.
Blodigt tab
Den revolutionært krævende kostplan for klodens og menneskets sundhed, EAT-Lancet-rapporten, anbefaler kun 14 gram okse, lam eller svin om dagen. Omsat til håndgribelige middagsretter svarer det til kød to gange om måneden, fisk en gang om ugen, kylling en gang om ugen. Resten er fuldkorn, frugt og grønt. Tag den, slagter. Selv om forsvindende få mennesker spiser så korrekt og snævert, fylder tanken om det forbudte kød i hovederne på mange, mange flere.
I Torvehallerne i København ligger en forretning med kogebøger. Den ligner en frodig køkkenhave af papir, fordi bøgernes forsider er domineret af grønt – salater, frugter, vegetar, klimavenligt, sundt, slankt, nordisk. Det smilende gyldne siv, Gwyneth Paltrow, er der også. Én af bøgerne stikker ud med frikadeller på omslaget. Selv om der ligger tre slagtere i hallerne, afspejler det sig ikke i udvalget. Kød ser ud til at være forsvundet.
Del: