Weekendavisen

... er en avis til mennesker, der allerede kender nyhederne, og som gerne vil have flere perspektiver på de ting, der sker, og høre de forskellige synspunkter, man kan have på begivenhederne. Avisen har det som ideal at udgøre en demokratisk offentlighed, hvor ethvert synspunkt, der kan argumentere sagligt for sig, kan komme til orde. Vi prioriterer internationale tendenser højt, ligesom ny forskning, bøger på mange sprog og kulturelle begivenheder i mange lande bliver behandlet med viden, alvor - og humor.

Historien

Weekendavisen er den direkte efterkommer efter Kjøbenhavnske Danske Post-Tidender, som fra 1749 blev udgivet af bogtrykkeren E.H. Berling. Avisen var et eftermiddagsblad, der i begyndelsen kom to gange om ugen, men fra 1831 som regel på alle hverdage. I 1841 udvidede man med et annoncetillæg om morgenen, og på den måde fik man morgenavisen Berlingske Tidende og eftermiddagsavisen Berlingske Aftenavis. De to aviser udviklede efterhånden hver sin redaktion og hver sin profil. Fra 1969 blev weekendudgaven af Berlingske Aftenavis udviklet i retning af den fordybelse, som i dag præger Weekendavisen, med længere artikler, hvor der blev kælet for sproget, og med fyldig dækning af kultur og litteratur. Da postvæsenet i 1971 afskaffede eftermiddagsudbringningen af post – og aviser til abonnenterne – drog man konsekvensen og blev en ugeavis. I 1972 fik den navnet Weekendavisen, og siden har den udviklet sig til noget helt for sig selv.

Weekendavisens chefredaktører

2017- Martin Krasnik
1998-2017 Anne Knudsen
1992-1998 Peter Wivel
1987-1992 Tøger Seidenfaden
1984-1987 Jørgen Schleimann
1978-1984 Frank Esmann Jensen
1973-1978 Henning Fonsmark
1950-1973 O. Fog-Petersen

Fem aktuelle sektioner

I dag har Weekendavisen fem sektioner, som læses af nysgerrige og engagerede mennesker over hele Danmark og af dansksprogede i mindst 140 andre lande over hele kloden. Sektionerne giver hver sin særlige vinkel på verden, men i alle fem sektioner møder De personligheder med gedigen viden om deres emner - og med egne holdninger. Vi skriver kun om det, vi selv synes er interessant, og som vi kan give et særligt perspektiv. Vi stræber efter et smukt og læseværdigt sprog, og vi gør os umage med billederne; det skal være en fornøjelse at læse avisen. Når læserne har indvendinger eller ganske enkelt noget at tilføje, kan de i alle sektionerne deltage i Danmarks mest kvalificerede debat.

Samfund

Kultur

Bøger

Ideer

Faktisk

Første sektion omhandler politik og samfund. I Danmark, Europa og resten af verden. Her analyseres og debatteres begiven- heder, udviklinger og holdninger, så de får mening, perspektiv og historisk dybde. Kultur omhandler verdenskunst og tanker om tilværelsen. Film, malerkunst, musik, teater, arkitektur, museer og mad med et internationalt perspektiv. Her er anmeldelser, reportager og samtaler. Det nye og mest interessante inden for både skønlitteratur og faglitteratur. Dansk og uden- landsk. Her anmeldes og diskuteres essays, interviews og uddrag af nye bøger. Danmarks eneste avissektion med en seriøs og bred dækning af de nyeste forskningsideer. Fra bioteknologi over samfunds økonomi og psykologi til arkæologi og klimaforskning. Avis til piger og drenge, der gerne vil vide noget om alt. Korte og lange artikler, tegneserie, opgaver, konkurrencer, en spændende fortsat roman - og en madopskrift.

Weekendavisens litteraturpris

  • Prisen 2017 går til Naja Marie Aidt. Læs mere her

Skribenternes bogudgivelser

  • Bogen Det nye tyske højre af Jesper Vind - læs mere om skribenternes bogudgivelser her

Smagsprøve på lydavisen

    Som abonnent kan De få Weekendavisens artikler læst højt når De kører bil, laver mad eller graver have. Lyt til fire smagsprøver Lydavisen.dk
 
 
 
 
Ophavsret Privatlivspolitik Generelle handelsbetingelser
Weekendavisen Pilestræde 34 DK-1147 København K. CVR: 25337654 Telefon: 33752533