Faktisk uge 07 2018

Malene, men ikke alene – kapitel 5. Nelly listede ned ad trappen med strittende hår, arme ud til siden og øjne, der stod ud af hovedet. »Jeg havde mareridt,« hviskede hun.

Jesper Wung-Sung

Malene, men ikke alene – kapitel 5

Nelly havde mange mareridt. Alle børn har mareridt en gang imellem, men Nelly havde så mange, at de stod i kø ligesom i et supermarked, når hun lukkede øjnene. En nat havde Nelly 24 mareridt. Det var rekorden, hvis man altså kan kalde den slags en rekord ...

Nelly havde ikke bare mange mareridt, de var også meget lange. Børns mareridt er normalt korte som reklamer – så får de et glas mælk, og så falder de i søvn drømmende om at blive berømte popstjerner eller fodboldspillere. Men Nellys mareridt blev ved og ved og ved.

Nellys værelse lå oppe under taget. Når hun vågnede i den korte pause mellem to mareridt, gik hun ned ad trappen til sin mor og far, der sad i stuen og så fjernsyn. De så krimier, der som regel handlede om, at en pige i hvid natkjole var blevet myrdet. Pigen var druknet i en sø, gravet ned i en skov eller kvalt i en kælder. Men det var altid svært at regne ud, hvem der var morderen, derfor ville mor og far helst ikke forstyrres.

»Der er mælk i køleskabet, skat,« sagde de uden at fjerne øjnene fra skærmen.

»Der er skat i mælken, køleskab,« sagde de, når filmen var meget spændende.

»Men jeg har mareridt,« sagde Nelly.

»Tror du, det er avisbuddet?« spurgte far.

»Det var et stort gult monster,« sagde Nelly.

»Nej, men kan det være den rødhårede fætter?« spurgte mor.

»Det var et monster!« sagde Nelly. »Jeg havde mareridt!«

»Den eneste kur mod mareridt er at skynde sig i seng og drømme noget sødt og sjovt,« sagde de. »Tænk positivt, skat!«

Nelly sukkede, gik op ad trappen, lagde sig i sengen, lukkede øjnene og tænkte: »Jeg er en smuk prinsesse, der danser på en eng fuld af blomster!«

Det lykkedes: Nelly drømte, at hun var en smuk prinsesse, der dansede på en blomstereng. Men drømmen blev hurtigt til et mareridt, da en behåret trold hoppede frem og huggede ikke bare blomsterne, men også prinsessen midt over med en le!

Nellys mareridt nummer 14 den nat.

»Kan man komme i en rekordbog for at være det barn med flest mareridt?« tænkte Nelly en nat efter endnu et mareridt.

Det havde bare været et mindre mareridt, hvor hun bare var blevet ædt af piratfisk med ekstra lange sylespidse tænder.

»Måske kan jeg komme i en rekordbog for at være det første barn, der har været vågen en hel barndom?« tænkte hun.

Nelly besluttede sig for aldrig mere at falde i søvn. Hun holdt sig også vågen det meste af natten. Men så faldt hun alligevel i søvn. Nelly havde sovet i 21 sekunder, da den største i varulveflokken indhentede hende og bed hendes venstre lillefinger af, så blodet sprøjtede ud og fik de andre varulve til at løbe endnu hurtigere ...

En nat blev Nelly næsten kastet ud af sengen af et mareridt, der var så uhyggeligt, at vi slet ikke tør fortælle om det. Nellys hår stod ud til alle sider, som havde hun haft hele armen inde i stikkontakten, hendes øjne stod ud af hovedet, og hendes hvide natkjole føltes som ødelagt glas.

Nelly listede ned ad trappen med strittende hår, arme ud til siden og øjne, der stod ud af hovedet.

»Jeg havde mareridt,« hviskede hun.

»Flot, skat!« sagde mor.

»Så dygtig!« sagde far.

På skærmen blev den døde pige med det lange hår og den hvide natkjole pillet ned fra det træ, hun havde hængt i. Politimanden med den røde næse tændte en cigaret og sukkede: Så røg den fodboldkamp!

»Jeg tror, det er den enarmede bager!« sagde far.

»Denne gang er det avisbuddet!« sagde mor.

Nelly ville skrige og vifte med armene, men var stadig så bange, at hun kun kunne stå stille og hviske:

»Jeg havde mareridt.«

»Den eneste kur mod mareridt er at skynde sig i seng og drømme noget sødt og sjovt,« sagde de. »Tænk positivt, skat!«

Så Nelly listede op ad trappen igen og lagde sig i sin seng. Hun lukkede øjnene, krydsede fingre og tæer, bed tænderne sammen og tænkte:

»Jeg er en smuk prinsesse, der danser på en eng fuld af blomster!«

Denne gang virkede det – og blev ved med at virke. Nelly drømte, at hun var en smuk prinsesse, der dansede på en eng fuld af blomster, og der kom ingen behåret trold med en le, ingen spøgelser eller uhyrer, og blomsterne var ikke giftige. Hun mødte en smuk prins, og prinsen var virkelig en smuk prins. De skulle giftes i en stor og smuk kirke, hvor tusind af Nellys senge kunne stå oven på hinanden, før de nåede det guld- og diamantbesatte loft. Kirken var fuld af mennesker, som smilede til Nelly, der gik op til alteret i den smukkeste brudekjole. Præsten smilede, og prinsen smilede, da de satte de smukkeste guldringe på hinandens fingre. Men så begyndte prinsen at smelte – han blev ædt op indefra af ringen! Så opdagede Nelly, at også hendes ring var forhekset! Hele hendes krop begyndte at gløde som lava, og da brudekjolen stod i flammer, ville hun skrige, men hendes tunge brændte som et grillkul!

Så vågnede Nelly af mareridtet i sit lille loftsværelse!

Nelly var så træt og bange. Hun rystede over det hele, da hun gik hen ad gangen, og så faldt hun ned ad trappen og brækkede nakken. Og så var Nelly død.

Da hendes mor og far kom hjem fra begravelsen, passede det lige med, at en krimi skulle begynde i fjernsynet.

»Det er nu lidt mærkeligt, at Nelly ikke kommer ned ad trappen hele tiden,« sagde en af dem.

Men så var der et postbud, som fandt en pige med langt hår og hvid natkjole død i en postkasse.

»Tror du, det er postbuddet?« spurgte far.

»Han er kandidat,« svarede mor og skrev »postbuddet« ned på en seddel. »Men så du, at postbuddet kørte forbi en hundelufter?!«

»Aha!« svarede far og skrev »hundelufteren« på sedlen.

Nelly sad på øverste trappetrin og kunne høre lyden af sirener, da politibilen kørte hen til postkassen med den døde pige med det lange hår og den hvide natkjole.

»Vent!« tænkte Nelly. »Hvis jeg kan høre politibilen, så er jeg jo ikke død – eller hvad?«

Nelly var død, og Nelly sad på trappen.

Hun gik ned ad trappen, men ikke ét trin knirkede.

»Hallo! Det er mig!« sagde Nelly.

Mor og far svarede ikke, men det gjorde de jo aldrig, når der var en krimi på skærmen. Så gjorde Nelly noget, hun aldrig havde turdet før: Hun stillede sig foran fjernsynet.

»Hey!« udbrød far. »Det kan være den ene retsmediciner!«

Far skrev »den ene retsmediciner« på listen.

»Stop!« udbrød mor. »Eller lillebrorens ekskæreste!«

Mor skrev »lillebrorens ekskæreste« på listen.

Nelly stod med udstrakte arme foran skærmen, men det var tydeligt, at de så lige igennem hende.

Så sjoskede Nelly op ad trappen.

»Jeg er blevet et spøgelse,« sagde hun til sig selv. »Og umiddelbart er det ikke en disse sjovere at være et spøgelse end at være en underlig pige med mange mareridt.«

Nelly gik ind på sit lille loftsværelse og lagde sig på sengen. Hun var ikke træt. Hun var ikke sulten, og hun var ikke tørstig. Hun var ingenting. Nelly tænkte længe, men hun kunne kun komme i tanke om én god ting ved at være blevet et spøgelse: Nu behøvede hun ikke længere at være bange for mareridt.

Har Malene fundet en ny ven i Nelly Nightmare? Følg med i næste uge.

 
 
 
 
Ophavsret Privatlivspolitik Generelle handelsbetingelser
Weekendavisen Pilestræde 34 DK-1147 København K. CVR: 25337654 Telefon: 33752533