Flugt. Engang var danmarkshistoriens største flygtningelejr i Oksbøl ved Varde fyldt med uønsket »krapyl«. Nu åbner lejren som internationalt flygtningemuseum, tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Storbyen bag pigtråd

<p>I 1945 blev Danmarks største flygtningelejr etableret i Oksbøl, og det er i det gamle lejrområde, at museet FLUGT åbner. »Vi har skabt en arkitektonisk ramme, der forbinder fortiden med nutiden – hvor de nye bygningskroppe er direkte formet af deres forbindelse til de historiske bygninger,« siger arkitekten Bjarke Ingels. Foto: John Randeris</p> Foto: <p>I 1945 blev Danmarks største flygtningelejr etableret i Oksbøl, og det er i det gamle lejrområde, at museet FLUGT åbner. »Vi har skabt en arkitektonisk ramme, der forbinder fortiden med nutiden – hvor de nye bygningskroppe er direkte formet af deres forbindelse til de historiske bygninger,« siger arkitekten Bjarke Ingels. Foto: John Randeris</p> Foto:
I 1945 blev Danmarks største flygtningelejr etableret i Oksbøl, og det er i det gamle lejrområde, at museet FLUGT åbner. »Vi har skabt en arkitektonisk ramme, der forbinder fortiden med nutiden – hvor de nye bygningskroppe er direkte formet af deres forbindelse til de historiske bygninger,« siger arkitekten Bjarke Ingels. Foto: John Randeris