Fuldtid. Der er langt større sandsynlighed for at udvikle alkoholisme, hvis man begynder at drikke allerede som 14-årig. Ny forskning understreger kulturens indflydelse frem for genetikkens.

Det fordrukne forår

<p>»Begynder man at drikke som 14-årig, syvdobler det sandsynligheden for at udvikle en afhængighed i forhold til at udskyde sin debut med alkohol til de 21«, siger Judith Grisel, misbrugsforsker og psykologiprofessor ved Bucknell University. Foto: Lars Nybøll, Scanpix</p> Foto: <p>»Begynder man at drikke som 14-årig, syvdobler det sandsynligheden for at udvikle en afhængighed i forhold til at udskyde sin debut med alkohol til de 21«, siger Judith Grisel, misbrugsforsker og psykologiprofessor ved Bucknell University. Foto: Lars Nybøll, Scanpix</p> Foto:
»Begynder man at drikke som 14-årig, syvdobler det sandsynligheden for at udvikle en afhængighed i forhold til at udskyde sin debut med alkohol til de 21«, siger Judith Grisel, misbrugsforsker og psykologiprofessor ved Bucknell University. Foto: Lars Nybøll, Scanpix