Avistid. Politiske fælder på Borgen, mænd i den moderne verden og techgiganter på internettet.

Gamle mænd i nye verdener

Coronatrætheden driver ned ad væggene i disse dage. Hvorvidt det var pandemitræthed, der fik de borgerlige til at jokke lige ind i regeringens fælde, ved vi ikke. Men i hvert fald endte det sådan, at de borgerlige partier i denne uge fraskrev sig en oplagt politisk gevinst ved at forlade forhandlingerne om den forstående genåbning.

»I øjeblikket er de borgerlige partier mere optaget af at sikre sig magten i blå blok end af at sikre sig magten i Danmark,« skriver Hans Mortensen i sin analyse. Han kommer i studiet og udlægger ugen, hvor corona blev til klassisk politik.

Forfatter og filminstruktør Daniel Dencik er aktuel med romanen Snask, som er en slags diagnose på det globaliserede samfund. Vi taler med Daniel Dencik om selviscenesættelse og drømmen om en ny verden i en brydningstid.

Vi runder også den kontroversielle mandeguru Jordan Peterson med vores debatredaktør, Marta Sørensen.

Og selvfølgelig ikke en uge uden en ny diskussion om en af de gode gamle techgiganter. Denne uge er det Facebook, der er kommet i karambolage med publicistiske medier over hele verden. Vores digitale redaktør, Anders Emil Møller, folder sagen ud.

Avistid er produceret og tilrettelagt af Birgit Nissen Pedersen og Cecilie Blomquist.

SideVidenskabspodcast
Skribenternes avis

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Tine Eiby

Morten Beiter